Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayВ края на юли за първи път от

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayВ края на юли за първи път от
Коментари Харесай

Рублата влезе в списъка на 20-те най-популярни валути в света

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

В края на юли за първи път от 2016 година рублата влезе в топ 20 на известните международни валути с дял от 0,18 % в интернационалните сетълменти, следва от данните на системата за междубанкови преводи SWIFT, които РИА Новости прегледа.

Последният път, а също и на двадесето място, съветската национална валута се появи в този рейтинг през декември 2016 година с дял от 0,26 %. През юли тази година първото място зае американският $ (39,38 %), следван от еврото (38,43 %).

На трето място с доста по -скромен дял от 5,99 % беше английският паунд стерлинги. Челната петица включва също японската йена (2,74 %) и китайския юан (2,19 %).
Влизането на рублата в този рейтинг беше улеснено от дейното й разпространение от Русия като средство за интернационалните планове с нейните търговски сътрудници, оцени обстановката за РИА Новости Дмитрий Бабин, специалист от BCS World of Investments.

Освен това, на фона на доста страни, изоставили $, неговият % понижава в общия размер на интернационалните заплащания, което прави място за други валути. Като се вземе поради релативно дребният дял на рублата в интернационалните сетълменти, даже леко изменение на индикатора за по -„ тежки “ валути може да повлияе доста на мястото на рублата в рейтинга.

„ Въпреки това е малко евентуално в обозримо бъдеще доларът и еврото да понижат доста присъединяване си в световните транзакции, защото стопанските системи на Съединени американски щати и Европейски Съюз остават огромни и задоволително разнородни, с цел да поддържат световния статус на своите валути “, споделя специалистът завърши. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР